skip navigation

Toegankelijkheidsverklaring

Voetbalvereniging Katwijk is een club waar plaats is voor iedereen. We hebben daarom ons best gedaan om ook onze website zo toegankelijk mogelijk te maken.

Deze pagina beschrijft onze inspanningen deze website zo toegankelijk mogelijk te maken. Indien u nog vragen hebt kunt u altijd contact met ons opnemen

Webstandaarden

De pagina's op deze website zijn gebouwd met webstandaarden in gedachten. Dit betekent dat wij ons best hebben gedaan om alle pagina's te laten voldoen aan de standaarden gesteld door de W3C. Verder zijn pagina's zoveel mogelijk semantisch correct opgebouwd. Hierdoor zijn ook zonder stylesheets de pagina's goed te lezen.

Navigatie

Om ook navigatie zonder muis mogelijk te maken zijn er een aantal zogenaamde "acceskeys" ingesteld:

De accesskeys gebruikt u door, in Windows, "Alt + Accesskey" te drukken (in Internet Explorer gevolgd door een "Enter"). Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer, dan gebruikt de acceskeys door "Ctrl +Acceskey" in te toetsen.

Afbeeldingen tekst en links

De grootte van de tekst wordt in de stylesheet relatief aangeduid, op die manier respecteren we de instellingen van uw browser. U kunt de grootte van de tekst aanpassen via Beeld > Tekengrootte, of met "Ctrl +Scrollwiel".

Links zijn oranje gekleurd om ze te onderscheiden van de andere tekst. Externe links openen altijd in hetzelfde venster, op deze manier kunt u zelf de keuze maken de paginain een nieuw venster te openen. Indien relevant zijn afbeeldingen en links voorzien van respectievelijk een alternatieve beschrijving of "title"-tag.

De titels van elke pagina zijn opgemaakt met sIFR. Dit geeft ons meer mogelijkheden om titels op te maken, zonder dat de toegankelijkheid in gevaar komt.

Printen

Deze website maakt geen gebruik van speciale printpagina's. Door middel van een speciale stylesheet worden automatisch voor de printer aangepaste pagina's gemaakt. Overbodige elementen worden hierbij achterwege gelaten.

Weergaveproblemen

Omdat deze sitegebruik maakt van xHTML en CSS voor opmaak, wordt deze site niet altijd goed weergegeven in oudere browsers. Wanneer u problemen heeft met de weergave van de site, adviseren wij een moderne browser te downloaden, zoals Mozilla Firefox voor Windows, Linux en Apple. Mozilla Firefox is een snelle en bovenal veilige browser die zich conformeert aan de standaarden van de W3C.

Meer Informatie