Persprotocol

Voetbalvereniging Katwijk hanteert een speciaal persprotocol bij thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Aangepast persprotocol in verband met Corona

Er zijn een beperkt aantal (zit)plaatsen voor de pers beschikbaar. U kunt via pr@vvkatwijk.nl een aanvraag doen om de wedstrijd bij te wonen. Deze aanvraag moet uiterlijk op donderdag om 12.00 uur voorafgaand aan de betreffende thuiswedstrijd binnen zijn. Op vrijdag worden de perskaarten (PDF) per mail verstuurd. Bij betreden van het sportpark moet een QR-code gescand worden. Na het invullen van de vragenlijst die vervolgens verschijnt en het tonen van de perskaart heeft de vertegenwoordiger toegang tot het hoofdveld.

Geen aanmelding vooraf = geen toegang. Bij grote belangstelling zou het helaas voor kunnen komen dat we mensen moeten teleurstellen.

Medewerkers van Southfields, Eyecons en FOX Sports hebben met de speciale ‘All acces kaart Tweede Divisie' toegang tot het sportpark. Zij dienen zich wel van tevoren aan te melden. En ook zij moeten de QR-code scannen.

Perskamer
Bij de thuisduels van Katwijk 1 wordt de pers voor de wedstrijd ontvangen in de perskamer. De perskamer bevindt zich in het kantinegebouw, linksaf richting de toiletten en de tweede deur links. Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen de vertegenwoordigers van de pers hier terecht voor de opstellingen, overige informatie en uiteraard een kopje koffie of thee. Tevens is een persvertegenwoordiger namens de vereniging aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen. De perskamer is een uur voor de wedstrijd tot en met de aanvang van de wedstrijd geopend.

In verband met de coronamaatregelen is het niet mogelijk om aan tafel plaats te nemen. Wij vragen de mediavertegenwoordigers daarom nadat de noodzakelijke informatie is opgehaald de perskamer weer zo snel mogelijk te verlaten.

In de rust wordt er in verband met coronamaatregelen geen koffie of thee aangeboden aan mediavertegenwoordigers. De perskamer is in de rust gesloten.

Cameraplatform

De camerapositie op het balkon van de hoofdtribune biedt plaats aan één camera, deze camerapositie is exclusief gereserveerd voor FOX Sports.

Radio

Er zijn geen telefoonlijnen beschikbaar voor radioverslaggevers. Radioverslaggevers dienen eigen draadloze apparatuur mee te nemen. Let op: Niet bij alle persplaatsen is een stroompunt aanwezig.

Fotografen

Fotografen moeten een hesje dragen (verkrijgbaar in perskamer, na afloop weer inleveren) waarmee het veld kan worden betreden. Zij dienen zich tijdens de wedstrijd op te stellen achter 1 van beide doelen en uiteraard op voldoende afstand van de achterlijn. Het is volgens KNVB-regels niet toegestaan om aan de lange zijde te zitten.

Interviews

Interviews na de wedstrijden moeten aangevraagd worden bij persvoorlichter Huug Ouwehand. Hij is na de wedstrijd aanwezig achter de tribune nabij de hoofdingang van het tribunegebouw. Ook bij interviews moeten de 1,5 meter maatregelen in acht worden genomen.

Het is verboden om op het veld interviews af te nemen (uitgezonderd FOX Sports). Ook is het verboden voor persvertegenwoordigers om zich in de spelerstunnel te begeven (uitgezonderd FOX Sports). Bij slecht weer kunnen interviews worden afgenomen in het oude spelershome. Dit wordt ter plekke gecoördineerd door persvoorlichter Huug Ouwehand.

Interviews voor schrijvende pers vinden bij voorkeur zoveel mogelijk telefonisch plaats. Een interviewverzoek kan per mail worden ingediend bij persvoorlichter Huug Ouwehand: Huugouwehand@vvkatwijk.nl.

Voor meer informatie, aanmelden of vragen: pr@vvkatwijk.nl.